Hoppa till sidans innehåll

Bugg


Bugg är en vanlig svensk pardans som dansas till musik i fyrafjärdedelstakt i vanligtvis snabbt tempo, 120-180 BPM. Dansen har inga fasta variationer utan är en helt improviserad dans där föraren för följaren i olika snurrar, turer och kombinationer.
Svensk Bugg hör hemma i kategorin swingdanser, har nära släktskap med modern Jive och är populär som både social- och tävlingsdans i Sverige.
källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bugg_(dans)

 

Kurser - Bugg

Bugg vuxna steg 1-4

Här lär man sig på ett trivsamt sätt den populära pardansen bugg, inga förkunskaper krävs. Steg 1-2 är grundkurser och Steg 3-4 (fd. Avancerad 1 och 2) är fortsättningskurser där man lär sig fler figurer (buggturer).
Första kurstillfället på nybörjarkursen, Steg 1, är gratis prova-på.

 

Parträning M

För er som bara vill dansa för motionens skull, tränarna ger feedback till de par som önskar.

 

Parträning E

Kursen riktar sig till dig som vill prova på att tävlingsträna. Tränarna ger feedback till varje par.

 

Tävlingsträning

För att börja tävla har vi en särskild kurs som är riktad mot tävling. Här får paren utveckla sin dans och förbereda sig mentalt för att vara redo på tävlingsgolvet.

 

Bugg barn Steg 1-2

En kurs där vi börjar från början med dans blandat med lek och rytmik för att få fram dansglädjen och komma igång med buggen. För barn ca 8-14 år. Om ni är osäker på vilken kurs barnet bör gå prata med kursledarna för rådgivning. Första kurstillfället är gratis prova-på.

 

Bugg ungdom

Vi lär ut allt från grunden till coola moves och har framförallt fantastiskt kul. Vi har nybörjar- och fortsättningskurser i bugg för ungdomar i åldern 13-17 år. Första kurstillfället är gratis prova-på.

Uppdaterad: 24 DEC 2017 03:50 Skribent: Valentin Petruc

medlem

anmälan-danskurs

Klicka för att boka Lilla Salen

Postadress:
DK Rockrullarna - Danssport
Box 14023
70014 Örebro

Kontakt:
Tel: 019260090
E-post: This is a mailto link

Se all info